<a href="/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD">Σε πείσμα των καιρών</a> <a href="/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%B4%CF%89%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82">Υποδοχή με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες</a> <a href="/%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1">Η ενορία στα σχολεία</a> <a href="/%E1%BC%84%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%E1%BC%90%CF%83%CF%84%E1%BD%B6%CE%BD-0">Ἄξιον Ἐστὶν</a> <a href="/%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%E1%BD%B8-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1">Ἕνα σχολικὸ γεμάτο πώματα</a>

Η Αγία Μαρίνα έδωσε μια παπαδιά.

Η Αγία Μαρίνα έδωσε μια παπαδιά.

 Η Ευθυμία Φουρτούνη ενορίτισσα της Αγίας Μαρίνης από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου είναι Διακόνισσα και σε λίγο και Πρεσβυτέρα. Ο σύζυγος της Ιώαννης Μάνος, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο. 

Η ενορία μας εκπροσωπήθηκε στην χειροτονία με την παρουσία και συμμετοχή του προέδρου της, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, ενώ προσέφερε στον χειροτονηθέντα μία πλήρη Ιερατική στολή, αφού στις 21 Δεκεμβρίου θα χειροτονηθεί και Πρεσβύτερος.

Η μητρόπολη Χαλκίδος περιέγραψε το γεγονός ως παρακάτω.

 

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, μια Κυριακή μετά την πανήγυρή Του, τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ψαχνών, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και αρκετών Κληρικών και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον Ι. Ναό και τον προαύλιο χώρο Του.

            Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το μυστήριον της εις Διάκονον χειροτονίας του εκ Χαλκίδος 28ετους κ. Ιωάννου Μάνου, εγγάμου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, κατόχου μουσικής παιδείας και ιεροψάλτου κατά τα τελευταία έτη στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών.

            Στην προσφώνησή του πριν τη Χειροτονία του, με συγκινητικό τρόπο εξέφρασε τη χαρά του που το παιδικό του όνειρο εκπληρώθηκε, ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους (Ιερείς, τον πνευματικό του Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο, οικογένεια, την σύζυγό του και πρώτον απ’ όλους τον Σεβασμιώτατο), που τον στήριξαν και του προσέφεραν την αγάπη τους μέχρι να φθάσει στην Ιερωσύνη.

            Ομιλώντας ο Σεβασμιώτατος, κάλεσε τον νέο Διάκονο να τρέχει μετά χαράς στην διακονία του λαού του Θεού και να μην αμελεί να καλεί τους ανθρώπους στη Χαρά του Μεγάλου Δείπνου της Βασιλείας του Θεού, ενώ πληροφόρησε όλους ότι ο νέος Διάκονος πολύ σύντομα (την ερχόμενη Κυριακή 21-12) θα χειροτονηθεί και Πρεσβύτερος στην Ενορία του Σταυρού Μεσσαπίων, όπου και θα υπηρετήσει ως νέος Εφημέριος, εις διαδοχήν του παρευρεθέντος και κατά την χειροτονία, πολιού και πολυσεβάστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Γραμματικόγιαννη.

            Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας και την τέλεση των Ιερών Μνημοσύνων 4 κεκοιμημένων αδελφών μας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού, ευχήθηκε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο για την επέτειο της εις Επίσκοπον εκλογής του (14-12-2001), λαμβάνοντας αφορμή από το Ε΄ Εωθινό Ευαγγέλιο και τονίζοντας ότι το πλήρωμα της κατά Χαλκίδα Εκκλησίας όλα αυτά τα 13 χρόνια έχει αισθανθεί, συμπορευόμενο με τον Επίσκοπό του, όπως οι μαθητές Λουκάς και Κλεόπας, που συνεπορεύοντο με τον Αναστάντα Χριστό προς Εμμαούς: να φλέγεται η καρδιά του από την διδασκαλία και την απλόχερη προσφορά του Λόγου του Θεού από τον πνευματικό πατέρα και Μητροπολίτη του.

            Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννης Κεραμιδάς, Αντώνιος Βαλαής και Νικόλαος Καραγιάννης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χορωδίας, ενώ η Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

            Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, τα οποία τον υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη και σεβασμό, μαζί με τον καλό τους Κατηχητή και Εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη – Αρχιερατικό Επίτροπο Μεσσαπίων και την Κατηχήτρια τους.